Waarom Univertaal?

 • Beëdigd vertaalbureau
 • Grondige kwaliteitsbewaking
 • Wetenschappelijke achtergrond
 • Ervaring – sinds 1994
 • Spoedopdrachten mogelijk

Uitgelicht:

Werkt u aan uw eerste publicatie? Stuur een stukje tekst en vraag advies vooraf. Of calculeer extra tijd in! Natuurlijk mag u ons om een offerte vragen voor ‘last minute’ proeflezen zonder tevoren inzage te geven in de tekst, omdat deze nog geschreven wordt. Maar dan kan het gebeuren dat de offerte achteraf niet past bij de inspanning die we moeten leveren. Dan nemen we uiteraard contact met u op voor overleg over een andere optie, maar die vergt ook meteen meer tijd.

Proeflezen en redigeren: laatste check van een publicatie

Dit is een dienst voor ervaren schrijvers. Het gaat hier dan ook om de laatste kleine aanpassingen van (meestal) een wetenschappelijk artikel voordat het wordt ingediend bij een journal of het verbeteren van een geaccepteerd artikel naar aanleiding van een opmerking van een referee. Soms moet de tekst ook meteen worden ingekort.

Wat kost het?

Proeflezen en redigeren, Engels of Nederlands
€ 0,0475 per woord in de tekst die u aanlevert, exclusief btw

Proeflezen en redigeren + inkorten, Engels of Nederlands
€ 0,065 per woord in de tekst die u aanlevert, exclusief btw

Alternatieven voor onervaren schrijvers van Engelse publicaties

Bent u geen geboren of ervaren schrijver? Is uw Engels nog ‘te schools’ voor publicatie? Of twijfelt u? Geen probleem. Stuur ons een stukje van uw Engelse tekst en laat u adviseren. We hebben voor onervaren schrijvers een reeks alternatieven:

 • zelf uw tekst alsnog in het Nederlands schrijven, zelf vertalen en de vertaling door ons laten corrigeren op hetzelfde niveau als de brontekst:
  € 0,09 per woord in uw brontekst, exclusief btw
 • zelf uw tekst alsnog in het Nederlands schrijven, zelf vertalen en de vertaling door ons laten upgraden naar een hoger niveau dan de brontekst:
  € 0,14 per woord in uw brontekst, exclusief btw
 • uw Engelse tekst door ons laten herschrijven:
  € 0,20 per woord, exclusief btw.